Ιστορικό άρθρων

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η αυλαία πέφτει, η νίκη επιβάλλεται!

Φτάσαμε, λοιπόν, στο μεγαλύτερο γεγονός των τελευταίων ημερών για τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δηλαδή στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ένα ματς ξεχωριστό για πολλούς λόγους.


Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τον τέταρτο τελικό ανάμεσα στους «αιωνίους». Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο και τα συναισθήματα πολλά. Από την μία ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όπου θα είναι το πρόσωπο του αγώνα και από την άλλη το ματς, το οποίο επιβάλλεται να πάρει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» αν και έκαναν το «break» στο πρώτο παιχνίδι των τελικών, μετά δεν κατάφεραν να πατήσουν πάνω σε αυτό το πλεονέκτημα. Έτσι, ο Ολυμπιακός μετράει δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα και είναι πολύ κοντά στο στόχο του. Αυτό σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» αν πάρουν μια νίκη στα επόμενα δύο ματς, τότε θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδος. Φυσικά αυτό δεν πρέπει να γίνει και δεν πρέπει να το αφήσουν να γίνει οι παίχτες του Παναθηναϊκού και ο λόγος λέγεται -ειδικά φέτος- Δημήτρης Διαμαντίδης. Στο σημερινό (30/5) παιχνίδι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα δώσει την τελευταία του παράσταση στο ΟΑΚΑ με την πράσινη φανέλα και παράλληλα η αυλαία με το άκουσμα της κόρνας θα πέσει.

Ένας παίχτης που πρόσφερε πάρα πολλά στο σύλλογο, ένας παίχτης που στην πορεία των χρόνων έγινε θρύλος της πιο επιτυχημένης ευρωπαϊκής ομάδας. Ένας παίχτης που είμαστε τυχεροί που ζήσαμε και ένας παίχτης που δύσκολα θα υπάρξει συνεχιστής του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σταματάει το μπάσκετ και δεν θα τον ξαναδούμε να αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, μετά το σημερινό ματς. Αυτό από μόνο του μαρτυράει πολλά και ένα από αυτά είναι το πόσο φτωχό θα γίνει το μπάσκετ. Μάλιστα μέσα σε έξι ώρες περίπου έγινε sold out, καθώς όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιθυμεί να αποχαιρετήσει τον αρχηγό όπως του αξίζει. Όσα θα λάβουν χώρα στο γήπεδο σήμερα, ειλικρινά δεν θα τα έχουμε ζήσει πάλι. Γεγονός που εκφράζει το μεγαλείο του Διαμαντίδη.

Ωστόσο καλοί οι αποχαιρετισμοί και τα δάκρυα λύπης και υπερηφάνειας, αλλά ο Παναθηναϊκός δίνει ένα πολύ σημαντικό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως αναφέραμε και παραπάνω η σειρά βρίσκεται στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος υπολείπεται μιας νίκης για να πάρει το πρωτάθλημα. Όλοι στο τριφύλλι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει και θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν τα δεδομένα. Αρχικά η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα θελήσει να κάνει το 2-2 στο ΟΑΚΑ και έπειτα να πάει στο ΣΕΦ για το δεύτερο «break», όπου θα της δώσει και το πρωτάθλημα. Το κλίμα σήμερα μπορεί να είναι βαρύ, όμως η νίκη επιβάλλεται και στην πορεία το διπλό στο ΣΕΦ, αλλά... βήμα-βήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου