Ιστορικό άρθρων

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο Μπεργκ!

Η φετινή «εφιαλτική» χρονιά στον Παναθηναϊκό φτάνει στο τέλος της, ωστόσο ένα καυτό καλοκαίρι ξεκινάει για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. Μάλιστα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω από ένα όνομα για να το καταλάβετε αυτό το γεγονός.


Τα φετινά play off στην Superleague βρίσκονται σε εξέλιξη και οι «πράσινοι» δεν μπορούμε να πούμε ότι τα πηγαίνουν καλά. Αυτό διότι έχουν μια νίκη σε τέσσερα παιχνίδια μετράνε μία ήττα, μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Αυτά τα αποτελέσματα και σε συνδυασμό και με τα... καμώματα των άλλων ομάδων φέρνουν τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση.

Οι επόμενες δύο και τελευταίες αγωνιστικές με Πανιώνιο εντός και ΠΑΟΚ εκτός θα καθορίσουν πολλά για το τριφύλλι. Παρ' όλα αυτά ότι κι αν συμβεί στα play off, οι «πράσινοι» οφείλουν να κοιτάξουν την επόμενη μέρα και αυτή είναι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο σχεδιασμός της ομάδας απαγορεύεται να είναι το ίδιο ερασιτεχνικός με πέρυσι, ενώ να αναφέρουμε ότι πλέον στον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο στοίχημα ακούει στο όνομα Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός φορ μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις του εντός Ελλάδος θα φύγει για να πάει στην προετοιμασία της εθνικής Σουηδίας για το επερχόμενο Euro 2016 στη Γαλλία. Αυτό σημαίνει πως οι σκάουτερ θα πιάσουν δουλειά και θα τον παρακολουθούν. Ο Μπεργκ ήδη αρέσει σε αρκετές ομάδες και το μέλλον του στο τριφύλλι δεν είναι σίγουρο. Μπορεί ο Αντρέα Στραματσόνι να έχει θέσει απαγορευτικό για την μετακίνηση του Σουηδού, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή.

Και δεν είναι τόσο απλή για έναν απλούστατο λόγο. Αν ο Μπεργκ στα γήπεδα της Γαλλίας προχωρήσει σε αρκετά καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Σουηδίας, τότε είναι δεδομένο ότι οι μνηστήρες θα αυξηθούν και οι προτάσεις που θα έρχονται γι' αυτόν στην πράσινη ΠΑΕ θα είναι πολλές και αρκετά καλές οικονομικά. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ο οποίος θέλει να κρατήσει τον Μπεργκ θα πρέπει να μπει στην λογική της απόρριψης και να ελπίσει στο γεγονός να μην θελήσει να φύγει ο παίχτης.

Το στοίχημα γύρω από την παραμονή του Μάρκους Μπεργκ είναι μεγάλο, διότι στον Παναθηναϊκό επιθυμούν το καλοκαίρι να κάνουν μια νέα αρχή. Έχοντας στην επίθεσή σου Λέτο, Βιγιαφάνες, Μπεργκ, τότε είναι δεδομένο ότι αποκτάς ένα τρίο φωτιά, το οποίο ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες. Να μην ξεχάσουμε και το γεγονός ότι ο Λέτο και ο Βιγιαφάνες θα κάνουν από την αρχή της σεζόν προετοιμασία με την ομάδα και δεν θα έρθουν μεσούσης της σεζόν. Έτσι, θα αποδώσουν θεωρητικά καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν ο Μπεργκ αποχωρήσει από το σύλλογο, τότε ο Παναθηναϊκός χάνει τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του μαζί με τον Λέτο (τρεις αν βάλουμε και τον Βιγιαφάνες) και το κενό που δημιουργείτε στην επίθεση από εκεί και πέρα είναι τεράστιο. Έτσι, οι άνθρωποι στην ΠΑΕ θα είναι αναγκασμένοι να πάνε σε μεταγραφική λύση για να καλύψουν το ενδεχόμενο κενό του Σουηδού. Μια κίνηση που μπορεί να βγει, μπορεί όμως και όχι. Ξέρετε κάθε μεταγραφή αποτελεί κι ένα μικρό ή μεγάλο ρίσκο, ανάλογα ορισμένα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου