Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μλάντεν Πέτριτς: «Ένας παιχταράς που ήρθε στη δύση του»

Ο Μλάντεν Πέτριτς όπως έχει κάνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, μετά τη φετινή σεζόν θα σταματήσει από την ενεργό δράση και θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που ήρθε την λάθος στιγμή στο τριφύλλι.


Ο Κροάτης φορ έφτασε πλέον στα 35 του χρόνια και η απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Ο Μλάντεν Πέτριτς ήρθε στους «πράσινους» το 2014 μεσούς της σεζόν με τις απαιτήσεις φυσικά να ήταν πολλές περισσότερες από την απόδοση του παίχτη στο γήπεδο.

Ο συγκεκριμένος επιθετικός έχει να διηγηθεί στα παιδιά του για την ποδοσφαιρική του καριέρα, πολλές και σημαντικές ιστορίες. Έχει αγωνιστεί σε καλές ομάδες και ταυτόχρονα σε σπουδαία πρωταθλήματα, ενώ μετράει και συνολικά 45 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίος παίχτης. Όμως αυτός ο άνθρωπος ήρθε στον Παναθηναϊκό στη δύση της καριέρας του και δεν μπόρεσε να δείξει την κλάση του όσο θα θέλαμε. Να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν είχε βρεθεί και πάλι συμπαίχτης με τον Μάρκους Μπεργκ, όταν και σαν δίδυμο στο Αμβούργο διέπρεψαν.

Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό σαφώς κι όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τα ίδια. Ο Κροάτης επιθετικός έδειχνε έξω από τα νερά του το μεγαλύτερο διάστημα και γι' αυτό το λόγο ήταν αναπληρωματικός όλο αυτό τον καιρό. Παρ' όλα αυτά επειδή η μπάλα που ξέρει ένας ποδοσφαιριστής δεν ξεχνιέται, ο Μλάντεν μας χάρισε και ωραίες στιγμές, ενώ ήταν και στην ομάδα που πήρε το κύπελλο Ελλάδος. Για παράδειγμα κανείς δεν θα ξεχάσει τη σεζόν 2014/15 στην Λεωφόρο το γκολ που σφράγισε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Εξαιρετικό τελείωμα ενός μεγάλου παίχτη κι όσα replay κι αν δεις δεν θα το χορτάσεις!

Η φετινή χρονιά για τον Πέτριτς που ήταν και η τελευταία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και η πιο πετυχημένη. Παρ' όλα αυτά και φέτος ο Κροάτης επιθετικός έδειξε την ποιότητα που διαθέτει για λίγο καιρό. Συγκεκριμένα στις αρχές του 2016 και μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, ο Πέτριτς ήταν εκ των καλυτέρων του Παναθηναϊκού και σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο. Σημαντικά και αρκετά γκολ αλλά και γενικότερα αρκετά καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο. Το «αντίο» του Μλάντεν είναι πλέον γεγονός (δύο παιχνίδια έμειναν) ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι αν είχε έρθει λίγο πιο νωρίς, όλα θα ήταν διαφορετικά. Όπως κι αν έχει σ' ευχαριστούμε για την προσφορά σου στην ομάδα Μλάντεν Πέτριτς.

Δείτε ένα μικρό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου