Ιστορικό άρθρων

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ούτε τώρα ήταν συνεπής στο στόχο του (VID)

Η φετινή χρονιά για την ομάδα του Παναθηναϊκού στο ποδοσφαιρικό της τμήμα μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως εφιαλτική. Αυτό διότι κι ο τελευταίος στόχος της ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.


Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off της Superleague αποτελούσαν τον τελευταίο στόχο του τριφυλλιού. Ωστόσο μετά και το ισόπαλο 1-1 στην «Τούμπα» απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο συγκεκριμένος στόχος έβγαλε φτερά και... πέταξε. Έτσι, μια ακόμα αποτυχημένη σεζόν γράφτηκε στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Το ματς στην «Τούμπα» χαρακτηριζόταν κι ως τελικός για τις δύο ομάδες, καθώς ο Παναθηναϊκός με νίκη πέρναγε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ με ισοπαλία και νίκη κατακτούσε αυτός τη συγκεκριμένη θέση. Γενικά το παιχνίδι πέρα από το γεγονός ότι είχε δύο γκολ, δεν ήταν τόσο θεαματικό. Αυτό που το χαρακτήρισε περισσότερο ήταν η σκληράδα του και η ανοχή που έδειχνε σε ορισμένα μαρκαρίσματα ο διαιτητής του αγώνα. Οι «πράσινοι» αν κι έμειναν πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να αντιστρέψουν το όλο κλίμα και μετά την ισοφάριση πίεσαν για ακόμα ένα γκολ. Όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι τερμάτισαν οριστικά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά. Στην πορεία όμως του αγώνα, εκείνος που απείλησε ήταν ο ΠΑΟΚ. Αρχικά με τον Ροντρίγκες κι έπειτα με τον Μαλεζά. Σ' εκείνο το διάστημα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έδειχνε την εντύπωση ότι από τη μέση και μπροστά ήταν αποκομμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παράξει παιχνίδι και να απειλήσει τον Γλύκο. Μόνο από κάποιες στημένες φάσεις έμπαινε ουσιαστικά στην περιοχή αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έτσι, ο καλύτερος μέχρι εκείνη την ώρα ΠΑΟΚ, κατάφερε στο 17' μετά από λάθος του Αμπέντ στο κέντρο, να βγάλει κάτι σαν κόντρα-επίθεση και με σουτ του Ροντρίγκες να κάνει το 1-0. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός συνήλθε μετά το γκολ και αρχικά προειδοποίησε με τον Μέστο χωρίς αποτέλεσμα. Έπειτα στο 26' το τριφύλλι με τον Λουντ βρήκε απάντηση, καθώς το σουτ του κόντραρε στον Βίτορ, ξεγέλασε τον Γλύκο και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1. Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ αποσυντονίστηκε και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να κάνει την ανατροπή.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε τον αγώνα από εκεί που τον άφησε. Δηλαδή ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και προσπαθούσε να απειλήσει. Ωστόσο το κακό της όλης υπόθεσης ήταν πως παρά την κατοχή της μπάλας, το τριφύλλι δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά αμυντική γραμμή του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο ρυθμός είχε πέσει και οι δύο ομάδες έδειχναν κουρασμένες. Έτσι, δουλειά έπιασαν οι προπονητές, οι οποίοι προσπάθησαν με κάποιες αλλαγές να φρεσκάρουν τις ομάδες τους. Προς το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης το ματς απέκτησε ρυθμό κι αυτό διότι οι γηπεδούχοι πίεζαν και η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έπαιζε παθητικά. Φάσεις γινόντουσαν και από τις δύο ομάδες, ωστόσο καμία δεν μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και προς το τέλος του ο Παναθηναϊκός με Πέτριτς αρχικά, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο και έπειτα με τον προωθημένο Στιλ να πιάνει άστοχη κεφαλιά, δεν κατάφερε να φύγει με το πολύτιμο τρίποντο από την «Τούμπα» για να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Έτσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι παίχτες με τον κόσμο του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Superleague (πρώτη θέση στα play off). Πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει προκριματικά για τους ομίλους του Champions League. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην τρίτη θέση της Superleague (δεύτερη στα play off) και θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League.

Man of the match 

Ο καλύτερος παίχτης του Παναθηναϊκού από το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Ρόμπιν Λουντ, παρά και την καλή απόδοση για ένα ακόμα ματς του Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Φιλανδός μέσος, πέρα από το γκολ που έχει πετύχει (ήταν και λίγο τυχερό), ήταν παράλληλα και ο καλύτερος παίχτης της μεσαίας γραμμής για τους «πράσινους». Επίσης στο 86' έβγαλε και την πάσα στον Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Παραλίγο δηλαδή να είχε και γκολ και ασίστ.

Προπονητής

Ο Αντρέα Στραματσόνι για ένα ακόμα ματς παρέταξε την ομάδα του έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι είχε συνολικά τέσσερις αλλαγές (Νάνο, Μέστο, Λουντ, Κλωναρίδης). Όπως το έχουμε ήδη πει αυτό δεν είναι και τόσο καλό να γίνεται, καθώς η ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Μην ξεχνάμε ότι και οι Βιγιαφάνες, Μπεργκ, Ταυλαρίδης έλειπαν λόγω καρτών. Αυτό μπορούμε να πούμε ότι ήταν και το μοναδικό λάθος του Ιταλού τεχνικού, καθώς στην πορεία του ματς οι αλλαγές των Μπουμαλ (Εβαντζελίστα έξω), Βλαχοδήμου (Αμπέντ έξω) και Πέτριτς (Κλωναρίδης έξω) χαρακτηρίζονται σωστές. Ο βαθμός που δίνουμε στον Ιταλό είναι 6,5/10.

Διαιτητής

Η διαιτησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου μπορούμε να πούμε πως δεν ήταν καθόλου καλή στο συγκεκριμένο ματς. Αναλυτικά ο Αρετόπουλος δεν τήρησε σε καμία περίπτωση το 50-50 που όφειλε να κάνει σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, ενώ παράλληλα ήταν προκλητικά τα σφυρίγματά του και στόχο είχαν να επηρεάσουν τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σ' ένα σκληρό παιχνίδι έδωσε 25 φάουλ συνολικά στον ΠΑΟΚ και μόλις 8 στον Παναθηναϊκό.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς, (Σκόνδρας 68'), Χαρίσης, Τζίολης, Τσίμιροτ, Πέλκας (Κοροβέσης 60'), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 81')

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ (Βλαχοδήμος 75'), Λουντ, Κλωναρίδης (Πέτριτς 81'), Λέτο, Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63')

Δείτε τα γκολ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου