Ιστορικό άρθρων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η χρονιά τελείωσε...όπως άρχισε

Μία τραγική χρονιά ολοκληρώθηκε χθες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κανέναν από τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς.

Στην Ευρώπη γνώρισε τον αποκλεισμό δύο φορές (στην χρονιά που θα μνημονεύεται από τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα), ενώ στην Ελλάδα τέθηκε πολύ νωρίς εκτός πρωταθλήματος, χάνοντας και την πρωτιά στα πλέι οφ για πρώτη φορά. Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα στο κύπελλο, όπου αποκλείστηκε πανάξια από τον Ατρόμητο..δίχως να κάνει καν φάση στην ρεβάνς του Περιστερίου.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μετρίασε κάπως την απογοητευτική χρονιά, αυτό ήταν η απόκτηση των Λέτο, Μολέδο, οι οποίοι με το καλημέρα έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν παίκτες βαρόμετρο για τον σύλλογο. Και εάν για τον Αργεντινό όλοι ξέραμε το τι μπορεί να προσφέρει, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Βραζιλιάνο αμυντικό, ο οποίος δεν θα ήταν υπερβολικό να χαρακτηριστεί και ως ο καλύτερος στόπερ του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τον χθεσινό αγώνα οι Πράσινοι μπήκαν νωχελικά και το πλήρωσαν με γκολ νωρίς (στο 17΄) που προήλθε από ατομικό λάθος του αγνώριστου (φέτος) Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει...τον τοξοβόλο της πρώτης χρονιάς.

Η εικόνα άλλαξε τελείως μετά από το τυχερό γκολ του Ρόμπιν Λουντ (2ο συνεχόμενο ντέρμπι που σκόραρε ο ελπιδοφόρος χαφ) με τον Παναθηναϊκό να πατάει εμφανώς καλύτερα έχοντας σε καλή βραδιά τον Κλωναρίδη, ο οποίος όμως δεν είχε την ανάλογη βοήθεια από τον κάκιστο χθες Λέτο. Κάτι απολύτως λογικό αν αναλογιστούμε πως ο Σεμπά ήρθε με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του και έγινε σε χρόνο ρεκόρ βασικός και αναντικατάστατος. Την κόπωση του βέβαια μάλλον αγνόησε ο Στραματσόνι με αποτέλεσμα να τον αφήσει μέσα σε όλον τον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας έδειχνε πως θα έληγε και 1-1 με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ρίσκα.

Χαρακτηριστικό της ροής του παιχνιδιού είναι πως η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 76΄ με το σουτ του Κουτρουμπή να περνάει λίγο έξω από την εστία του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ απείλησε τρία λεπτά μετά με τον Χαρίση. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να κλέψει την νίκη δύο φορές. Η πρώτη ήταν με τον Πέτριτς, ο οποίος στο τελευταίο ματς της καριέρας του πήγε να βάλει ένα από τα ομορφότερα γκολ αυτής δεχόμενος όμως το στοπ από τον Έλληνα πορτιέρο. Η δεύτερη προήλθε από την προώθηση του Λουκ Στιλ, του οποίου η κεφαλιά πέρασε λίγο έξω. Έτσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ για τρίτη φορά, όντας αήττητος. Οι πράσινοι σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακοί χθες, αλλά κάτι η διαιτησία και κάτι η κόπωση του Λέτο, ο οποίος δεν μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω,δεν τον οδήγησαν στο διπλό. Αν πρέπει να σταθούμε και σε κάτι άλλο αυτό θα ήταν η εμφάνιση του Νάνο, ο οποίος παραμένει σταθερά μέτριος, κάτι που πιστοποιεί πως ο Χουχούμης άξιζε περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που πήρε.

Υ.γ Από ότι όλα δείχνουν ο Ιταλός θα συνεχίσει και του χρόνου στον σύλλογο. Ευκαιρία που δεν αξίζει αν αναλογιστούμε πως δεν έχει καταφέρει να αλλάξει κάτι από τα τέλη Νοέμβρη που ήρθε στην Αθήνα. Θα κριθεί κατάλληλα όμως αφού τρέξει την ομάδα στην καλοκαιρινή προετοιμασία που θα του δώσει την δυνατότητα να αξιολογήσει καλύτερα το έμψυχο δυναμικό και να δώσει βαρύτητα στους τομείς, τους οποίους εκείνος θεωρεί σημαντικούς προκειμένου οι πράσινοι να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου