Ιστορικό άρθρων

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ο «Μότσαρτ» ερχόταν, η μοίρα δεν το ήθελε ποτέ!

Ήταν 7 Ιουνίου 1993 όταν ο τεράστιος Ντράζεν Πέτροβιτς άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όντας επιβάτης. Ένα θλιβερό τέλος, ενός σπουδαίου παίχτη που είχε συνδεθεί τότε με τον Παναθηναϊκό.

Η καριέρα του «Μότσαρτ» ήταν απλά ένα όνειρο για ολόκληρο το μπασκετικό κοινό. Ένας Κροάτης παιχταράς που ξεδίπλωνε σε κάθε ματς το ταλέντο του. Από την καριέρα του, έχουμε να θυμόμαστε μοναδικές παραστάσεις τόσο στα ευρωπαϊκά γήπεδα όσο και στα γήπεδα του NBA.

Ο Πέτροβιτς ήταν ένας παίχτης, για τον οποίο ότι και να πεις είναι πολύ περιττό. Οι ικανότητές του μέσα στο γήπεδο μιλούσαν από μόνες τους, μαζί και τα κατορθώματά του. Μάλιστα το μοιραίο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει το μεγάλο μπαμ και να φέρει τον Κροάτη διεθνή άσο στην Ελλάδα. Όλοι είχαν μείνει με τα στόματα ανοιχτά και κανείς δεν το πίστευε. Κι όμως ήταν αλήθεια! Ο «Μότσαρτ» θα ερχόταν στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί με τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν ήξερε την έκβαση των συζητήσεων που θα γινόντουσαν, αλλά όλοι ήλπιζαν στο μεγάλο θαύμα.

Όμως η ιστορία δεν πρόλαβε να γραφτεί μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς ο επίλογος της ζωής του Πέτροβιτς μπήκε στη διάρκεια εκείνου του ταξιδιού του. Έτσι, σε ηλικία μόλις 28 ετών ο «Μότσαρτ» έφυγε από κοντά μας για να συνεχίσει να δίνει τις μοναδικές του παραστάσεις σε άλλα μέρη. Η ουσία είναι ότι ο Πέτροβιτς σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έχασε τη ζωή του και μαζί με αυτή μπήκε ένα άδικο τέλος στην μικρή μπασκετική του καριέρα. Επιπλέον κανείς και ποτέ δεν θα μάθει αν τελικά ο Ντράζεν θα φορούσε τα πράσινα και ο λόγος; Απλός! Δεν το ήθελε ποτέ η μοίρα!

Καλό ταξίδι Ντράζεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου