Ιστορικό άρθρων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο Πεδουλάκης πρέπει να ανανεώσει!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, τελείωσαν και πλέον η επόμενη δύσκολη μέρα για το σύλλογο ξεκινάει. Η ΚΑΕ οφείλει να πάρει αποφάσεις, οι οποίες θα επιστρέψουν τον σύλλογο και πάλι στην κορυφή.


Ο Παναθηναϊκός πιστώνεται ακόμα μια κακή κι αποτυχημένη χρονιά στο μπάσκετ. Μια χρονιά όπου ήταν και η τελευταία του Δημήτρη Διαμαντίδη και κανείς δεν ήθελε να εξελιχθεί κατά αυτόν τον τρόπο. Ο σύλλογος ξεκίνησε με τρεις στόχους (κύπελλο, πρωτάθλημα, Euroleague) και τελικά υλοποίησε μόλις τον έναν. Γεγονός που αποτελεί επανάληψη της προηγούμενης σεζόν.

Τα λάθη που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σ' αυτή την κατάσταση είναι σαφώς πολλά και αρχίζουν από το καλοκαίρι. Η πρόσληψη του Σάσα Τζόρτζεβιτς αλλά και ο σχεδιασμός που έγινε τη θερινή περίοδο, ήταν με λίγα λόγια ερασιτεχνικός. Αυτό φάνηκε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και παρά τις προσθήκες που έγιναν στα μέσα της σεζόν, τα προβλήματα δεν άλλαξαν εντελώς. Έτσι, ο Τζόρτζεβιτς αποτέλεσε παρελθόν από το σύλλογο, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να αναλαμβάνει καθήκοντα νέου προπονητή στην ομάδα. Μια δύσκολη αποστολή για τον Έλληνα τεχνικό, καθώς όφειλε να μαζέψει το χάος και να το κάνει ομάδα.

Ο στόχος που είχε τεθεί στον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ένας και μοναδικός, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος με τον Παναθηναϊκό το είχε κάνει στην πρώτη του θητεία και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Φέτος όμως και με ομάδα, η οποία δεν ήταν δική του δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της ομάδας κι έχασε το πρωτάθλημα από τον καλύτερο Ολυμπιακό. Μπορεί να έγινε το «break» στο πρώτο ματς, όμως μετά οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τρεις συνεχόμενες φορές. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης οφείλει να μείνει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι ένας άνθρωπος που αρχικά πονάει την ομάδα και είναι πιστός στρατιώτης για εκείνη. Όποτε ζητήσει και χρειαστεί τις υπηρεσίες του, εκείνος ανεξαρτήτου δυσκολιών θα δηλώσει παρών. Αυτό άλλωστε έκανε και φέτος και μπράβο του! Επιπλέον ως προπονητής διαθέτει στο μυαλό του μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που πλέον στα 52 του δεν γίνεται να αλλάξει. Δηλαδή προσανατολίζει το παιχνίδι του στην άμυνα και εκεί δίνει την περισσότερη βάση γιατί οι νίκες και οι τίτλοι έρχονται από τις άμυνες. Από τον Παναθηναϊκό ο «Άρτζι» δεν έπρεπε να φύγει και πλέον θεωρώ ότι η ΚΑΕ οφείλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να του δώσει τα κλειδιά για να χτιστεί από την αρχή ένας νέος Παναθηναϊκός, όπου θα επιστρέψει στην κορυφή.

Μπορεί με τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας coach να υπέπεσε σε ορισμένα λάθη, όπως για παράδειγμα στην τελευταία φάση στον τέταρτο τελικό, όπου δεν έβαλε τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη, ωστόσο δεν είναι υπεύθυνος ολοκληρωτικά για την απώλεια του πρωταθλήματος. Πήρε μια ομάδα με παίχτες που δεν του ταίριαζαν στο παιχνίδι που θέλει να παίζει (Ραντούλιτσα, Γουίλιαμς) και χωρίς ιδιαίτερο βάθος πάγκου προσπάθησε να την συμμαζέψει και να της δώσει το πρωτάθλημα. Γεγονός που ποτέ δεν έγινε παρά το 0-1 στο ΣΕΦ. Όπως και να έχει η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό θα είναι σίγουρα δύσκολη και η ΚΑΕ οφείλει να πάρει σωστές αποφάσεις από τη βάση της ομάδας, όπου είναι ο προπονητής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου