Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ένας ακούραστος στρατιώτης, πάντα ετοιμοπόλεμος!

Ο Κάρλος Ζέκα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2011. Κανείς όμως δεν περίμενε όταν ήρθε στον σύλλογο ότι στην μετέπειτα εποχή θα γινόταν ο αρχηγός αυτής της ομάδας. Ωστόσο όχι μόνο έγινε αρχηγός αλλά έχει πάρει και τη φανέλα στο σπίτι του.


Γεννημένος στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας την Λισαβόνα, ο Κάρλος Ζέκα έμελλε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και στα 23 του να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Μια ομολογουμένως μεγάλη πρόκληση και εμπειρία για την μικρή σε παραστάσεις καριέρα του μέχρι τότε.

Ο Κάρλος Ζέκα είναι αυτό που ίσως θα ήθελε να έχει ο κάθε προπονητής στο ρόστερ του. Ένας δουλευταράς που σε κάθε παιχνίδι θα δώσει ότι κι αν γίνει το 110% της απόδοσης του. Στην περίπτωσή του ισχύει η λεγόμενη φράση: «Αυτό ξέρει κι αυτό παίζει σε κάθε ματς». Μπορεί να μην είναι ο τέλειος παίχτης όσον αφορά την κλάση του όμως για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού κάνει εξαιρετική δουλειά και δικαίως φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ένας ρόλος (αυτός του αρχηγού) που για να τον εφαρμόσεις σωστά πρέπει να διαθέτεις ορισμένα βασικά στοιχεία.

Ο Ζέκα διανύει την πέμπτη του χρονιά στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα χρόνια το συμπέρασμα που έχει βγει από την απόδοσή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι ένα. Είναι ένας παίχτης που πονάει την ομάδα και που θα παίξει με πάθος και δύναμη για να την βοηθήσει να φτάσει στην νίκη. Μάλιστα πολλές φορές δεν θα διστάσει να... τσαμπουκαλευτεί αν νιώσει ότι τον αδικούν. Είναι ένας παίχτης που σε κάθε ματς θα διανύσει άπειρα χιλιόμετρα και που θα αγωνιστεί όπου του ζητήσεις. Τον έχουμε δει μέχρι και στη θέση του δεξιού μπακ φέτος με τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα. Ένας πιστός και ακούραστος δηλαδή στρατιώτης, ο οποίος είναι έτοιμος για κάθε πρόκληση που θα του παρουσιαστεί.

Σίγουρα ο Πορτογάλος άσος δεν είναι ο ιδανικός παίχτης σε ποδοσφαιρική ποιότητα και παλιότερα δεν θα ερχόταν ποτέ στον Παναθηναϊκό και σίγουρα δεν θα γινόταν κι αρχηγός της ομάδας. Όμως μιλάμε για τα τωρινά δεδομένα και σ' αυτά τα δεδομένα η παρουσία του Κάρλος Ζέκα στο τριφύλλι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Τη χρονιά που μας πέρασε ήταν ο μόνος αξιόλογος παίχτης στο χώρο του κέντρου, καθώς τόσο ο Μεχντί Αμπέντ όσο και οι Μάικλ Εσιέν και Τάσος Λαγός δεν μπορούσαμε να πούμε ότι ικανοποίησαν με τις αποδόσεις τους. Από την άλλη πλευρά ο Κουτρουμπής που έπαιζε στο κέντρο, δεν ήταν ο ιδανικός παίχτης αλλά δεν είναι και η θέση του.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στον νέο σχεδιασμό που γίνεται ο Στραματσόνι υπολογίζει πολύ στον Ζέκα και μάλιστα έχει εισηγηθεί στην διοίκηση να τον κρατήσει οπωσδήποτε μαζί με τον Σουηδό φορ, Μάρκους Μπεργκ. 

2 σχόλια:

  1. Παίκτης με φιλότιμο,και προσφέρει και παραπάνω των δυνατοτήτων του.
    Τιμά την φανέλα που φορά, και ποτε δεν αδιαφορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή