Ιστορικό άρθρων

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Λάσμε, Ντιλέινι, Μπράμος και στη μέση ο Πεδουλάκης!

Στον Παναθηναϊκό μετά την ανανέωση του Αργύρη Πεδουλάκη, όπως είναι απόλυτα φυσικό δεν επαναπαύονται και κοιτάζουν την επόμενη μέρα. Μια μέρα δύσκολη, στην οποία θα πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τη στιγμή που δεν μπορούσε, λόγω μπάτζετ να φέρει μεγάλο όνομα στον πάγκο (Μπλατ, Ιτούδη, Ομπράντοβιτς), σωστά έπραξε και ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Μάλιστα σας το είχαμε αναφέρει και σε σχετικό άρθρο.

Έναν προπονητή που στην μετά Ζοτς εποχή έφτασε μια νίκη μακριά από το Final 4. Να αναφέρουμε ότι κανένας άλλος coach που ανέλαβε την ομάδα δεν την έφτασε σε αντίστοιχο σημείο. Ο Έλληνας τεχνικός, λοιπόν, ανανέωσε και η δουλειά ξεκινάει στο τριφύλλι, καθώς η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη. Στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν με σκοπό να καλύψουν δύο θέσεις αρχικά κι έπειτα θα κοιτάξουν και για τις υπόλοιπες. Αρχικά θα κοιτάξουν παίχτη για να καλύψει το κενό του Δημήτρη Διαμαντίδη κι έπειτα του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας του στο τριφύλλι, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, γεγονός που θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τους «πράσινους». Από την άλλη πλευρά και με την παραμονή του Πεδουλάκη, ο Σέρβος σέντερ δεν έχει καμία πιθανότητα παραμονής στο σύλλογο. Έτσι, οι άνθρωποι της ΚΑΕ θα ψάξουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, ο οποίος φυσικά θα είναι ικανός να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα.

Ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα (συγκεκριμένα τρία), τα οποία θα αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους παίχτες. Μάλιστα να αναφέρουμε ότι και τα τρία αυτά ονόματα αποτελούν και επιλογές του Πεδουλάκη, καθώς τις εγκρίνει. Για την περιφέρεια και για την κάλυψη του κενού του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για τον Αμερικανό, Μάλκολμ Ντιλέινι. Από την άλλη πλευρά για τον παίχτη που θα καλύψει τον Ραντούλιτσα, οι «πράσινοι» φαίνεται να έχουν στραφεί σ' έναν παλιό γνώριμο, τον Γκαμπονέζο, Στεφάν Λάσμε. Ενώ τέλος πολλά σενάρια ακούγονται και για τον Μάικλ Μπράμος, ο οποίος θα καλύψει τη θέση 3, στην οποία πονάει ο Παναθηναϊκός.

Αρχικά ο Μάλκολμ Ντιλέινι της Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι ένας παίχτης, όπου αποτελεί πρώτο στόχο για την περιφέρεια. Στη χρονιά που μας πέρασε ο Ντιλέινι τέθηκε αντίπαλος του Παναθηναϊκού και μάλιστα και στα δύο παιχνίδια που τον αντιμετώπισε αλλά και γενικότερα ήταν άκρως εντυπωσιακός. Μάλιστα κατάφερε να φτάσει και μέχρι το Final 4, όπου και δεν προκρίθηκε στον τελικό με την ομάδα του, καθώς αποκλείστηκε από την κάτοχο του τίτλου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η περίπτωσή του μόνο απλή και εύκολη δεν θα είναι για τον απλούστατο λόγο ότι τόσο η Νταρουσάφακα όσο και ένα σορό άλλες ομάδες θα τον κυνηγήσουν για να τον αποκτήσουν.

Από εκεί και πέρα το τριφύλλι προσανατολίζεται και στη θέση του center. Η περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση μιας και μιλάμε για τη συγκεκριμένη θέση, σίγουρα θα παίξει δυνατά, λόγω και του ότι είναι Έλληνας και από τις αγαπημένες επιλογές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ωστόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης φαίνεται να έχει στο μυαλό του για τη θέση του σέντερ τον Στεφάν Λάσμε. Έναν παίχτη που την φετινή χρονιά κατέκτησε το Eurocup με την Γαλατασαράι, πραγματοποιώντας παράλληλα μοναδικές εμφανίσεις. Να αναφέρουμε ότι στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό ο Λάσμε ήταν εξαιρετικός και πλέον δεν βιάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Τούρκικη ομάδα, καθώς έχει μείνει ελεύθερος.

Επίσης να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο τριφύλλι εξετάζουν και την περίπτωση του Μάικλ Μπράμος για τη θέση 3. Ο Μπράμος ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2012 και έφυγε το 2014. Μέχρι τότε πραγματοποιούσε αρκετά καλές εμφανίσεις. Επόμενος σταθμός του ήταν η Ιταλική Βενέτσια με την οποία και στο πρωτάθλημα και στο Eurocup ήταν θετικός. Αποτελεί όπως ακούγεται από τις πρώτες επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη και μάλιστα στον Παναθηναϊκό είχαν κάνει ήδη μια πρώτη επαφή τον Φεβρουάριο, η οποία τελικά δεν απέδωσε καρπούς λόγω της Βενέτσια. Πλέον τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και δεν αποκλείεται ο Έλληνας small forward να ντυθεί και πάλι στα πράσινα.

Όπως καταλαβαίνετε μπορεί να μην έχουμε πολλές μέρες που τελείωσαν οι τελικοί, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει ήδη να ψάχνεται για να ενισχυθεί, ενώ παράλληλα ανανέωσε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, κλείνοντας το σημαντικότερο θέμα. Πλέον τα... κλειδιά πάνε στον Έλληνα coach, ο οποίος καλείται να δημιουργήσει μια ομάδα, όπου θα είναι ανταγωνιστική και θα επιστρέψει στους τίτλους. Ήδη τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά, ωστόσο θα δούμε στο τέλος πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας.

2 σχόλια:


  1. Λάθος κίνηση του Γιαννακοπουλο ο Πεδουλάκης ως προπονητής ειναι λιγος για παναθηναικο.χρειαζόταν ενας εμπειρος αλλωστε εδειξε στα τελευταία παιχνίδια οτι δεν εχει το ειδικό βάρος για την ομάδα Μέσα απο τα χέρια του εκλεψαν τον τίτλο.Φοβάμαι οτι θα πάει η χρόνια χαμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία ο Πεδουλάκης προσωπικά. Άλλωστε ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που στην μετά Ζοτς εποχή, βρεθήκαμε μια νίκη μακριά από το Final 4. Θα δούμε όμως γιατί η χρονιά που έρχεται είναι πολύ δύσκολη. Θα λείπει ο αρχηγός κι αυτό λέει πολλά!

      Διαγραφή