Ιστορικό άρθρων

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Οι αποχωρήσεις και η ενίσχυση στο κέντρο!

Στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ένας σχεδιασμός που στόχο έχει την ενδυνάμωση και μόνο της ομάδας, ώστε να είναι ανταγωνιστική τη νέα χρονιά.


Η πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή ήταν μια πολύ καλή κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Έτσι, μπορεί παράλληλα να προσφέρει στο μέγιστο στον Παναθηναϊκό. Αρχικά όμως ο Σίλβα δεν θα εμπλακεί στις μεταγραφές της ομάδας, καθώς αυτό που τον νοιάζει στην παρούσα φάση είναι οι αποχωρήσεις και το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα ασχοληθεί με τρεις περιπτώσεις παιχτών, όπου δεν υπολογίζονται και τα συμβόλαια τους είναι μεγάλα και ταλανίζουν τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος γίνεται για τους Μάικλ Εσιέν, Σέρχιο Σάντσεθ και Γενς Βέμερ. Οι τρεις αυτοί παίχτες ήρθαν στο τριφύλλι και οι περγαμηνές τους ήταν αρκετά μεγάλες. Οι δύο πρώτοι λόγω και του ονόματος τους, ενώ ο Βέμερ επειδή ήρθε σαν βασικός και αναντικατάστατος στην πονεμένη δεξιά πτέρυγα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο κανείς από τους τρεις τους δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την αξία του και οι εμφανίσεις τους ήταν άκρως προβληματικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός ομάδας από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Πλέον είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανείς από τους τρεις δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά. Φυσικά αν υπολογίσουμε και τα λεφτά που δίνει ο Παναθηναϊκός για να τους καλύψει το συμβόλαιο, θα καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολλά. Αυτό σημαίνει πως στο σύλλογο η αποχώρησή τους αποτελεί από τα μείζων θέματα. Έτσι, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναμένεται να συναντηθεί και να συζητήσει με τις πλευρές των παιχτών με μοναδικό στόχο την αποχώρησή τους. Άλλωστε και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπολογίζονται και το πιθανότερο είναι να θέλουν να φύγουν από μόνοι τους.

Από εκεί και πέρα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι έχει ήδη ξεκινήσει τις σκέψεις του για την ενίσχυση της ομάδας και την νέα χρονιά. Ο Ιταλός τεχνικός θεωρεί ότι για να είναι μια ομάδα δυνατή οφείλει να έχει και καλό κέντρο. Φέτος ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα στο κέντρο. Του έλειπε ο κλασσικός κόφτης και φυσικά το ποιοτικό «εξάρι». Σίγουρα στον Παναθηναϊκό θα προχωρήσουν για δύο μεταγραφικές κινήσεις στο χώρο του κέντρου για να ενισχυθεί σημαντικά.

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού προς τον Παναγιώτη Κονέ. Ο Έλληνας διεθνής άσος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αγωνίζεται στη Φιορεντίνα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο Αντρέα Στραματσόνι τον ξέρει αρκετά καλά από την Ουντινέζε, στην οποία έπαιζε ο Κονέ. Η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι αλλά οι «πράσινοι» θα παλέψουν για τον επαναπατρισμό του 28χρονου μέσου, καθώς γνωρίζουν ότι έχουν ορισμένες πιθανότητες και δεν είναι χαμένοι από χέρι.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Κονέ είναι ένας παίχτης με καλή τεχνική κατάρτιση και τσαμπουκά. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σημαντικά το πονεμένο κέντρο του Παναθηναϊκού και να δώσει σημαντικές λύσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ αλλά και του Ηρακλή. Αυτό σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά δεδομένα, οπότε δεν θα του πάρει καθόλου χρόνο προσαρμογής στον Παναθηναϊκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου