Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο Βραζιλιάνος «σκύλος» κι ο... προβληματικός Δανός!

Ο Παναθηναϊκός στην αμυντική του γραμμή διαθέτει δύο παίχτες, οι οποίοι μπορούν να του προσφέρουν πολλά. Ο ένας είναι εξαιρετικός και παίζει βασικός, ο δεύτερος όμως είναι καλός αλλά με προβλήματα.


Η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι ίσως ότι σημαντικότερο υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Μπορεί η επίθεση να είναι πιο ελκυστική και με την επίτευξη των τερμάτων να μοιράζεται περισσότερο το θέαμα, ωστόσο οι τίτλοι και οι διακρίσεις μιας ομάδας, έρχονται μέσω της καλή της αμυντικής λειτουργίας.

Ο Παναθηναϊκός στη θέση του κεντρικού αμυντικού ψάχνεται για ποδοσφαιριστές αρκετές φορές, καθώς τα προβλήματα που έχει η συγκεκριμένη γραμμή είναι αρκετά. Το καλοκαίρι στο τριφύλλι αποκτήθηκαν συνολικά δύο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ η ομάδα είχε και άλλους δύο ήδη. Ένας από αυτούς ήταν ο Δανός σέντερ μπακ, Ράσμους Τελάντερ.  Ενώ έπειτα και λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν ο Αντρέα Στραματσόνι έφερε στην ομάδα και τον Βραζιλιάνο, Ροντρίγκο Μολέδο.

Μετά την αποτυχία του Σέρχιο Σάντσεθ (ίσως έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός) να αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Σίλντενφελντ, το ιδανικότερο... ζευγάρι στο κέντρο της άμυνας ήταν αυτό του Ροντρίγκο Μολέδο με τον Ράσμους Τελάντερ. Οι δύο αυτοί παίχτες είχαν αποδείξει ότι ήταν ότι καλύτερο που διέθετε ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν. Ωστόσο ο αρνητικός πονοκέφαλος δεν άργησε να έρθει για τον Στραματσόνι, ο οποίος κλήθηκε να αναζητήσει άλλες λύσεις. Συγκεκριμένα να προχωρήσει σε άλλο δίδυμο κεντρικών αμυντικών.

Αυτό διότι ο Ράσμους Τελάντερ αποδείχθηκε προβληματικός. Ο Δανός κεντρικός αμυντικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία όσο αγωνίστηκε. Εξαιρετικός αμυντικός, ο οποίος έπαιζε με δύναμη και πάθος και δεν άφηνε καμία φάση χωρίς να την παλέψει. Δυνατός κυρίως στο ψηλό παιχνίδι αλλά μπορούσε να παίξει και με την μπάλα κάτω. Επίσης για κεντρικός αμυντικός δεν θεωρείται αργός. Το πρόβλημά του όμως είναι το γεγονός ότι τραυματίζεται πάρα πολύ εύκολα. Δεν ήταν λίγες οι φορές φέτος που ο Τελάντερ απουσίασε αρκετό καιρό λόγω τραυματισμών. Έτσι, κάθε πρόβλημα τον έθετε νοκ-άουτ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να δούμε σε αρκετό χρονικό διάστημα τον Τελάντερ δίπλα στον Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός θα λέγαμε ότι πήρε τη φανέλα βασικού στο σπίτι του και δίκαια βέβαια. Ένας παίχτης, ο οποίος στο ψηλό παιχνίδι είναι ανίκητος, ενώ και χαμηλά «σκουπίζει» τα πάντα. Τεχνικά είναι εξαιρετικός και μπορεί να μεταβιβάσει την μπάλα από την άμυνα στο κέντρο. Παίζει κι αυτός με δύναμη και πάθος και παράλληλα μαζί με τον Λέτο είναι ίσως οι καλύτερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού για τον Γενάρη.

Όμως τα όνειρα να τον δούμε δίπλα στον Τελάντερ δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα και ο Δανός τραυματίας παρακολουθούσε από τις εξέδρες τον συμπαίχτη του να δίνει το δικό του ρεσιτάλ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ουσία είναι ότι ο Μολέδο είναι ο «σκύλος» της άμυνας, ενώ ο Τελάντερ ο γυάλινος και παράλληλα απρόβλεπτος (στους τραυματισμούς) παίχτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου