Ιστορικό άρθρων

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ένας παίχτης βαρόμετρο που οφείλει να δουλέψει!

Η υπόθεση του Νίκου Παππά στον Παναθηναϊκό μόνο απλή δεν ήταν αυτή τη χρονιά. Ο Έλληνας γκαρντ μετά τον τραυματισμό του, δεν φανταζόταν όλα αυτά που πέρασε για να βρει χώρο στην ομάδα.


Η περσινή χρονιά του Νίκου Παππά στον Παναθηναϊκό, πιστώνεται ως η καλύτερη χρονιά στην μπασκετική του καριέρα. Ένας παίχτης που είχε βρει επιτέλους το δρόμο του και μέσα στο παρκέ ξεδίπλωνε τις πλούσιες ικανότητές του. Όμως η ατυχία του χτύπησε για τα καλά την πόρτα, καθώς υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που θα τον άφηνε για αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Οι εμφανίσεις όμως στις οποίες είχε προχωρήσει ο παίχτης πριν υποστεί τον τραυματισμό του ήταν και αυτές που τον κράτησαν στο σύλλογο. Ο Νίκος Παππάς θα επέστρεφε στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2016 και αυτό σήμαινε πως ο Παναθηναϊκός όφειλε να τον περιμένει και στην πορεία να κάνει υπομονή μέχρι να βρει αγωνιστικό ρυθμό, για να μπορέσει να προσφέρει. Ωστόσο ο συγκεκριμένος παίχτης έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να πετύχει μέχρι τα 25 του κάτι σοβαρό στην καριέρα του, παρά το πλούσιο ταλέντο του.

Ο χαρακτήρας του Νίκου Παππά δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Ο συγκεκριμένος παίχτης στο παρελθόν έχει έρθει σε κόντρα με πολλούς από τους προπονητές του, ενώ παράλληλα και φέτος δεν μπόρεσε να τα βρει με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Έτσι, ο Σέρβος τεχνικός χωρίς να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, τον... έθεσε εκτός ομάδας με συνοπτικές διαδικασίες. Απόφαση που εγώ τη θεώρησα από την πρώτη κιόλας στιγμή λάθος και στην πορεία αποδείχθηκε πως όντως είχα δίκιο δυστυχώς.

Ο Παναθηναϊκός φέτος ήταν μια προβληματική ομάδα και ειδικότερα στην περιφέρεια από το 1-3 δεν είχε έναν παίχτη με τα χαρακτηριστικά του Παππά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά στη διάρκεια ενός αγώνα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι η απουσία του Έλληνα γκαρντ γινόταν αισθητή σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έδινε η ομάδα. Ο Νίκος Παππάς είναι ένας παίχτης που στο παιχνίδι του είναι εκρηκτικός, διαθέτει την διείσδυση πολύ καλά, μπορεί να σουτάρει με καλά ποσοστά έξω από την γραμμή του τριπόντου. Γενικότερα είναι ένας παίχτης που με τις ενέργειες του μπορεί να αλλάξει το ρυθμό και τη ροή ενός αγώνα.

Ο «Σάλε» όμως δεν τον έβαζε και τον είχε θέσει εκτός ομάδας. Από την άλλη ο συγκεκριμένος παίχτης αποτελούσε και ένας εκ των αγαπημένων παιδιών της διοίκησης. Έτσι, με την αποχώρηση του Σέρβου τεχνικού από τον πάγκο της ομάδας, ο Νίκος Παππάς επέστρεψε στην ομάδα. Μπορεί με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είχαν έρθει σε κόντρα στο παρελθόν -είπαμε δεν είναι και το καλύτερο παιδί- ωστόσο και οι δύο πλευρές τα βρήκαν μεταξύ τους και ο Παππάς έπαιζε κανονικά στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας γκαρντ ήθελε λίγο χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά του και μέχρι να τα βρει οι διαφωνίες για το αν έπρεπε να μείνει ή να φύγει ήταν πολλές.

Τελικά, στους τελικούς με τον Ολυμπιακό ο Παππάς απέδειξε ότι οφείλει να είναι στον Παναθηναϊκό ή τουλάχιστον ότι πρέπει η ομάδα να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Εξαιρετικές εμφανίσεις από τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος έκανε σημαντική δουλειά μέσα στο γήπεδο, τόσο στο σκοράρισμα αλλά όσο και σε άλλους τομείς (ριμπάουντ, κλεψίματα). Αποκορύφωμα των καλών του εμφανίσεων ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (τέταρτος τελικός), όπου πέτυχε συνολικά 16 πόντους, ενώ βοήθησε άπειρα τον Παναθηναϊκό μέχρι να αποβληθεί με 5 φάουλ, σ' ένα ματς που πήγε σε δύο παρατάσεις για να κριθεί.

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγει απ' όλη αυτή την ιστορία είναι ένα και μοναδικό. Ο Νίκος Παππάς διαθέτει πλούσιο ταλέντο και πολλές ικανότητες για να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα λόγω του χαρακτήρα του έχει κι έναν εγωισμό που τον βοηθάει να πετυχαίνει τους στόχους του, όταν τους θέτει φυσικά. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνει ο Παππάς αυτή τη στιγμή είναι να βάλει το κεφάλι κάτω και με την απαραίτητη δουλειά να βελτιωθεί κι άλλο, ώστε να μπορέσει του χρόνου μαζί και με τον Νικ Καλάθη να ηγηθούν στον Παναθηναϊκό. Το λέω αυτό κι επιμένω, διότι θεωρώ ότι ο Παππάς είναι παίχτης... βαρόμετρο για την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου