Ιστορικό άρθρων

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Λογικό κι επακόλουθο το ενδιαφέρον για Γκιστ!

Το γεγονός που προκύπτει από ιταλικά δημοσιεύματα, ότι η Χίμκι ενδιαφέρεται για τον Τζέιμς Γκιστ δεν αποτελεί καμία απολύτως έκπληξη βάση των εμφανίσεων του Αμερικανού άσου.


Η καριέρα του Τζέιμς Γκιστ τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει αλλάξει ριζικά και προς το καλύτερο. Ο προβληματικός εκείνος παίχτης της Μάλαγα που ναι μεν είχε ταλέντο, λόγω του άσχημου και προβληματικού χαρακτήρα του δεν υπολογιζόταν και πολύ από τις ομάδες που αγωνίζονταν.

Ωστόσο τα πράγματα έμελλαν να αλλάξουν δραματικά από τη στιγμή που ο Πεδουλάκης έφερε τον Γκιστ στον Παναθηναϊκό. Η επιλογή του Έλληνα τεχνικού τότε είχε μέσα της μια δόση ρίσκου, λόγω των προβλημάτων που μπορούσε να προκαλέσει ο Γκιστ, καθώς είχε κακή φήμη. Όμως όλα διαψεύστηκαν και ο ίδιος ο Αμερικανός power forward από τότε που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό είναι ολοένα και καλύτερος. Η απόδοσή του έχει βελτιωθεί κατακόρυφα και προσφέρει πάρα πολλά και σε άμυνα και σε επίθεση. Μάλιστα φέτος αναγκάστηκε να παίζει σε δύο θέσεις (power forward/center) λόγω του αλτικού ψηλού που δεν είχε ο Παναθηναϊκός στους center.

Η ενέργεια που καταναλώνει μέσα στο παρκέ ο συγκεκριμένος παίχτης είναι πολύτιμη, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι μπορεί να μαρκάρει με την ίδια ευκολία έναν point guard τον κάνει αυτομάτως ακόμα πιο σημαντικό παίχτη. Έτσι, μετά από την ολική του μεταμόρφωση δεν ήταν δυνατόν να μην δεν τον ήθελε κάποια ομάδα. Συγκεκριμένα η Χίμκι φαίνεται πως ενδιαφέρεται αρκετά για την περίπτωση του παίχτη και θα προσπαθήσει να τον φέρει στην ομάδα της. Ο Αμερικανός άσος έχει συμβόλαιο έως το 2017 με το τριφύλλι, ενώ το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι προπονητής της Ρώσικης ομάδας είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου