Ιστορικό άρθρων

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

«Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά»

Ο Παναθηναϊκός στον ελληνικό αθλητισμό έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες και φυσικά έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για να μεγαλώσει το συγκεκριμένο κομμάτι στην χώρα μας. 


Στο ποδοσφαιρικό τμήμα μάλιστα έχει πετύχει την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ελληνική ομάδα στα χρονικά. Να βρεθεί δηλαδή σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου είναι το σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικός που μπορεί να χάθηκε αλλά αποτελεί μια απίστευτη επιτυχία.

Ήταν 2 Μαΐου 1971 όταν ο Παναθηναϊκός με προπονητή τον Φέρενς Πούσκας και μεγάλα αστέρια όπως τους Μίμη Δομάζο, Αντώνη Αντωνιάδη, Τάκη Οικονομόπουλο, Αριστείδη Καμάρα, Τότη Φυλακούρη και Βασίλη Κωνσταντίνου, κατάφερε να πετύχει την πιο σημαντική του στιγμή στην ιστορία του και φυσικά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό σε συλλογικό επίπεδο. Το τριφύλλι βρέθηκε στο «Wembley» για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στον τελικό του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Απέναντι του ήταν ο μεγάλος Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Μια πανίσχυρη ομάδα τότε βρέθηκε αντιμέτωπη του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε φτάσει ένα βήμα πριν από το μεγάλο όνειρο, το όνειρο της κατάκτησης δηλαδή. Το  «Wembley» ήταν κατάμεστο και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού φώναζε ρυθμικά «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος». Μπορεί οι «πράσινοι» να γνώρισαν την ήττα από τον «Αίαντα» με 2-0 χάρις στο αυτογκόλ του Καψή και το γκολ του Βαν Ντάικ, ωστόσο η επιτυχία ήταν τεράστια και ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελούσε γιορτή για όλους.

Ακόμα κι όσοι δεν υποστήριζαν τον Παναθηναϊκό τότε, δεν μπορούσαν να μην δεν παραδεχθούν το μεγαλείο της πιο πετυχημένης ομάδας στην Ευρώπη όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Μετέπειτα ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις πολύ καλές πορείες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ (τότε ΟΥΕΦΑ). Συγκεκριμένα ήταν χωρίς καμία αμφιβολία και είναι ιστορικά η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ελλάδα όσον αφορά την Ευρώπη, με αποκορύφωμα εκείνο το ματς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου