Ιστορικό άρθρων

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η... άλλη κλάση και το μεγάλο στοίχημα!

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή μεταγραφική περίοδο κατάφερε να αποκτήσει τον Κρίστιαν Λεντέσμα. Ένα παίχτη, ο οποίος είναι ομολογουμένως ποιοτικότατος, ωστόσο έχει και κάποια τρωτά σημεία.


Ο Κρίστιαν Λεντέσμα αποτελεί μια από τις πολλές μεταγραφές που πραγματοποίησε φέτος το καλοκαίρι το τριφύλλι. Μάλιστα οι κινήσεις του Παναθηναϊκού δεν έχουν τελειώσει κι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς ο σύλλογος χρειάζεται οπωσδήποτε έναν επιθετικό κι από εκεί και πέρα έναν τερματοφύλακα κι έναν κεντρικό αμυντικό.

Το πλάνο επιστροφής σε καλύτερες πορείες σε Ελλάδα κι Ευρώπη είναι φανερό πλέον και όλοι στο σύλλογο επιθυμούν να δυναμώσουν αρκετά την ομάδα. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα να έρθουν ποιοτικοί παίχτες, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα, καθώς θα του προσφέρουν ποιότητα και εμπειρία. Ένας από αυτούς είναι και ο Κρίστιαν Λεντέσμα, ο οποίος αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τους «πράσινους» και ήδη έχει δείξει ορισμένα θετικά στοιχεία.

Ο Λεντέσμα ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό από τη θητεία του στην Λάτσιο. Μάλιστα υπήρξε κι αρχηγός της Ιταλικής ομάδας. Για τον Στραματσόνι η απόφαση να έρθει αυτός ο παίχτης δεν ήταν δύσκολη. Ωστόσο μπορεί τα πρώτα δείγματα του Λεντέσμα να είναι θετικότατα, καθώς μιλάμε για έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει άψογες μεταβιβάσεις, σκοράρισμα, ηρεμία στο παιχνίδι και αμυντικές ικανότητες αλλά υπάρχει στη μέση κι ένα μεγάλο στοίχημα. Ποιο είναι αυτό; Η φυσική κατάσταση του παίχτη σε ορισμένες συνθήκες.

Ο Κρίστιαν Λεντέσμα ήρθε στην Ελλάδα αλλά πλέον τα χρόνια για εκείνον έχουν αρχίσει να περνούν. Αυτή τη στιγμή βαδίζει στο 34 έτος της ζωής του και στην καριέρα του είχε κάνει μια κοιλιά. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δείχνει ότι όσο διαθέτει ανάσες, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο τα προβλήματα ξεκινούν, όταν το οξυγόνο λιγοστεύει. Αν, λοιπόν, το τριφύλλι περάσει στους ομίλους του Europa League, τότε μαζί και με το πρωτάθλημα αλλά και με το κύπελλο Ελλάδος, πως είναι δεδομένο ότι θα μπορέσει να προσφέρει παντού ο Αργεντινός μέσος;

Σίγουρα η ερώτηση είναι ρητορική και η απάντηση θα μας δοθεί στην διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο έχοντας τρεις διοργανώσεις μαζί, θεωρώ πως δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλες ο Λεντέσμα. Αυτό σημαίνει πως η μεταχείρισή του θα πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς είναι από τους σημαντικότερους παίχτες της ομάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου