Ιστορικό άρθρων

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ατυχία, αστοχία, διαιτησία τον οδήγησαν στην αποτυχία!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε στην Ισπανία κόντρα στην Θέλτα να σπάσει την αρνητική παράδοση που τον κυνηγάει χρόνια στη συγκεκριμένη χώρα, καθώς ηττήθηκε από τους γηπεδούχους με 2-0.


Ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, τελείωσε τόσο άδοξα για εκείνον. Η Θέλτα κατάφερε στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα να μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό του Παναθηναϊκού και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Βίγο με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι οποίοι θα έβαζαν για τα καλά τους «πράσινους» και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, καθώς μια η ατυχία, μια η αστοχία και λίγο η διαιτησία οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην αποτυχία. Στο ποδόσφαιρο δεν επικρατεί πάντα το δίκαιο και ορισμένες φορές το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι πέρα για πέρα άδικο. Σίγουρα κάτι τέτοιο μπορούμε να πούμε ότι έγινε και το βράδυ της Πέμπτης στο Βίγο.

Η Θέλτα δεν ήταν μακράν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό κι όμως... κέρδισε! Αντιθέτως ο Αντρέα Στραματσόνι είχε διαβάσει απόλυτα το παιχνίδι και για 75 περίπου λεπτά το τριφύλλι ήταν άψογο. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί και σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι θα έχαναν το παιχνίδι. Πολύ καλή και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ παράλληλα φοβερή ηρεμία στο κέντρο και στην άμυνα. Από τους διακριθέντες οι Κουλιμπαλί, Λεντέσμα και Βιγιαφάνιες αλλά δυστυχώς υπήρχαν και μοιραίοι, όπως ήταν ο Λουντ και ο Ιμπάρμπο. Πάμε λίγο να τα αναλύσουμε ένα-ένα για να δείτε τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε άδικα με 2-0.

Ατυχία

Ένα μεγάλο γεγονός που έπαιξε ρόλο στην ήττα του Παναθηναϊκού ήταν το κομμάτι της ατυχίας. Οι «πράσινοι» πήγαν στην Ισπανία χωρίς σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Οι Ιβανόφ-Γουακάσο έλειπαν λόγω κόκκινων καρτών στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Από εκεί και πέρα οι Μέστο-Χουλτ-Λέτο-Μπουμπάλ ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Αν θέλετε μπορούμε να βάλουμε και την ανετοιμότητα του Ράσμους Τελάντερ, καθώς δεν βρίσκεται εδώ και καιρό σε φόρμα λόγω του τραυματισμού του. Άμα τις αθροίσουμε όλες αυτές τις απουσίες ήδη μετράμε επτά παίχτες. Η απουσία των Χουλτ και Γουακάσο φάνηκε ξεκάθαρα, ενώ και εκείνη του Λέτο για να μπορέσει να απασχολήσει την άμυνα για είκοσι λεπτά που θεωρητικά θα έμπαινε να αγωνιστεί.

Από εκεί και πέρα ορισμένοι θα μου πείτε γιατί βάζω μέσα τον Μπουμάλ; Η απάντηση είναι απλή. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ διαθέτει εξαιρετική ταχύτητα και αν ήταν υγιής και μπορούσε να αγωνιστεί για είκοσι λεπτά μαζί με τον Εμποκού θα μπορούσαν στο ανοιχτό γήπεδο να εκτελέσουν την Θέλτα. Ωστόσο ο Στραματσόνι δεν τον έχει εδώ και αρκετό καιρό στη διάθεσή του και σίγουρα είναι ένα αρνητικό γεγονός. Τέλος, οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να στέκονται σε δικαιολογίες του στυλ «είχαμε απουσίες και ηττηθήκαμε». Εντάξει να το δεχτώ αλλά δεν μιλάμε για μια με δύο απουσίες αλλά για πάνω από τέσσερις παίχτες.

Αυτό, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να δούμε έναν Παναθηναϊκό χωρίς λύσεις στον πάγκο με εξαίρεση τους Εμποκού και Ρινάλντι. Πλην αυτών των δύο που είναι ακόμα φανερά ανέτοιμοι αλλά μπορούν να δώσουν κάτι στο τριφύλλι (κυρίως ο Εμποκού) οι Μαρινάκης, Χουχούμης, Ευαγγέλου, Στάικος ήταν δύσκολο να μπουν και να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Ουσιαστικά ο συγκεκριμένος πάγκος, δένει εντελώς τα χέρια του Στραματσόνι, ο οποίος έβλεπε την κόπωση των παιχτών του και δεν είχε απάντηση. Έτσι, μοιραία ήρθε το 1-0 και στη συνέχεια το 2-0. 

Αστοχία

Όταν παίζεις με την Θέλτα σε εκτός έδρας αναμέτρηση και δεν μπορείς να σκοράρεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, τότε και με δεδομένο τα προβλήματα που υπάρχουν, βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου. Δύο φορές ο Ιμπάρμπο και μια οι Ζέκα, Λουντ και Κουλιμπαλί δεν κατάφεραν να σκοράρουν ένα γκολ, το οποίο θα έβαζε άλλα δεδομένα στο ματς. Ειδικά το τετ-α-τετ και η κεφαλιά του Ιμπάρμπο μαζί με το πλασέ του Κουλιμπαλί και του Ζέκα ήταν οι πιο κραυγαλέες ευκαιρίες του τριφυλλιού. Ήταν δεδομένο ότι αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε στον ίδιο ρυθμό για όλο το ματς, κάποια στιγμή θα κουραζόταν, όπως κι έγινε. Έτσι, λοιπόν, είναι υποχρέωσή σου να σκοράρεις όταν πατάς καλύτερα από τον αντίπαλο για να του δείξεις ότι μπορείς να φύγεις και με το διπλό. Ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε και σίγουρα είναι ένα στοιχείο που τον οδήγησε στην ήττα. Είναι φανερό πλέον ότι ο Ιμπάρμπο μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, εκτός από το να σκοράρει. 

Διαιτησία

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν για τον Παναθηναϊκό, ήρθε ακόμα ένα για να δέσει την κατάσταση. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται δικαίως για ένα πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Βίκτορ Ιμπάρμπο, καθώς ο αντίπαλός του τον ανατρέπει καθαρά σε προσπάθειά του να σκοράρει. Μάλιστα ήταν και ο τελευταίος παίχτης, ενώ ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Κάτι που σημαίνει ότι ήταν πέναλτι και αποβολή. Ο Ιταλός διαιτητής ωστόσο προτίμησε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς να συγκινηθεί ιδιαίτερα. Όμως να δεχθούμε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν πέναλτι και ήταν καθαρή. 

Τότε η επαφή στο γκολ του Μπεργκ γιατί να σφυριχτεί φάουλ; Ο Σουηδός φορ του Παναθηναϊκού δεν θεωρώ ότι έσπρωξε και τόσο πολύ τον αντίπαλο αμυντικό, ώστε να τον οδηγήσει να πέσει κάτω και να πάρει το φάουλ. Ίσως έπρεπε να μετρήσει εκείνο το γκολ, μιας και δεν ήταν πέναλτι η φάση του Ιμπάρμπο. Σε κάθε περίπτωση ο Ιταλός διαιτητής έκανε λάθη κατά του τριφυλλιού και βοήθησε στο να μηδενιστεί με άδοξο τρόπο η φοβερή προσπάθεια των παιχτών του Παναθηναϊκού.



Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι γνώρισε την ήττα από την Θέλτα με 2-0, όμως σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Επίσης ο Ιταλός προπονητής δεν μπορεί να χρεωθεί την ήττα λόγω και όσων αναλύθηκαν παραπάνω, ενώ οι μοιραίοι ήταν κυρίως ο Ιμπάρμπο με τις χαμένες ευκαιρίες αλλά και ο Λουντ, ο οποίος ευθύνεται αρχικά στο 1-0 γιατί περνάει έτσι η μπάλα από μπροστά του. Βέβαια μπακ δεν είναι και συνολικά στον αγώνα στάθηκε άψογα. Τέλος, ο Παναθηναϊκός οφείλει να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ετοιμαστεί κατάλληλα για τον Αστέρα Τρίπολης με μοναδικό στόχο την νίκη. Τρεις βαθμοί, τους οποίους αν αποκτήσει, τότε τον αφήνουν στην κορυφή ότι κι αν γίνει. Ίσως και μόνο του αν το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ τον βολέψει στο αποτέλεσμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου