Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Νίκη κορυφής και πλέον διατήρηση σ' αυτή!

Ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό για το ελληνικό πρωτάθλημα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, σ' ένα ματς που όφειλε να κερδίσει για να μείνει μόνος πρώτος. Μάλιστα αυτό κι έγινε για το τριφύλλι.


Ένα ωραίο κυριακάτικο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς κέρδισε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα μετά και την νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, οι «πράσινοι» είναι μόνοι πρώτοι με δέκα βαθμούς. Όλα αυτά είναι φυσικά πολύ ωραία όμως ο Παναθηναϊκός οφείλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να κατακτήσει τον τίτλο.

Το συγκεκριμένο έργο μόνο εύκολο δεν είναι, ωστόσο όλοι στην ομάδα ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός φέτος έχει τα φόντα να το καταφέρει. Με τον Αστέρα Τρίπολης το ματς κύλησε στα μέτρα του τριφυλλιού. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Τόμας Κοσίσκι, άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ, έπειτα από ωραία ασίστ του Ρόμπιν Λουντ. Μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ, το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα ο Αστέρας έδειχνε πολύ κακή εικόνα μέσα στο γήπεδο και σίγουρα δεν μπορούσε να απειλήσει μ' αυτή την εικόνα που είχε. Ήταν φανερό, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ. Κάτι τέτοιο έγινε μετά από μια ατομική ενέργεια του Βιγιαφάνιες και ένα κερδισμένο (λανθασμένο) πέναλτι. Ο Λεντέσμα από τα έντεκα βήματα σημάδεψε σωστά και... εκτέλεσε τον Αστέρα. Βέβαια τα πράγματα φάνηκαν να απλοποιούνται ακόμα περισσότερο για τον Παναθηναϊκό μετά και την αποβολή του Φαρίνια για αντιαθλητική συμπεριφορά πάνω στον Κουτρουμπή.

Ωστόσο οι Αρκάδες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και μ' ένα -ίσως- λανθασμένο πέναλτι που κέρδισε ο Τσουκαλάς από τον Ιβανόφ μείωσαν σε 2-1 με σκόρερ τον Ιωαννίδη. Ο Αστέρας σ' εκείνο το διάστημα το... πίστεψε και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση με τον Στανισάβλιεβιτς. Ο Αντρέα Στραματσόνι είδε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην άμυνα και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε μια κίνηση-ματ και να τελειώσει τον Αστέρα Τρίπολης. Η αλλαγή του Μολέδο, ο οποίος μπήκε στη θέση του Ιβανόφ, ουσιαστικά τελείωσε επιθετικά τους Αρκάδες και θωράκισε αμυντικά τον Παναθηναϊκό. Έτσι, οι «πράσινοι» έχοντας ασφάλεια πίσω, κατάφεραν να αυξήσουν το προβάδισμά τους με ένα αμφισβητούμενο και πάλι πέναλτι που κέρδισαν.

Ο Λεντέσμα έκανε το 3-1 και τελείωσε τις ελπίδες του Αστέρα και τυπικά. Βέβαια στα θετικά της συγκεκριμένης αναμέτρησης βρίσκεται και πάλι ο Κρίστιαν Λεντέσμα (δύο γκολ, ηγετική παρουσία), ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός, μοίραζε ωραία το παιχνίδι και προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλές στην αντίπαλη ομάδα, ενώ παράλληλα έτρεχε και ακατάπαυστα. Από εκεί και πέρα θετικοί ήταν και οι Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος τα έκανε όλα τέλεια αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει (είχε δοκάρι) και ο Νούνο Ρέις που έκανε ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι και στάθηκε πολύ καλά ως δεξιός μπακ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι πρώτος στην βαθμολογία της Superleague με δέκα βαθμούς. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά και ένα από αυτά είναι ότι και το 4-2-3-1 με τον Βιγιαφάνιες επιτελικό χαφ δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, καθώς το τριφύλλι μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και φυσικά να γίνει πιο απειλητικό. Στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και στα ευρωπαϊκά, τότε ο Παναθηναϊκός καλύτερο θα είναι να παίξει με 3-5-2 ή τέλος πάντων με τρεις αμυντικούς στην ευθεία. Είναι δεδομένο ότι ο Αντρέα Στραματσόνι μπορεί με τις επιλογές που έχει να διατηρήσει τους «πράσινους» στην πρώτη θέση και στο τέλος να τους δώσει τον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου