Ιστορικό άρθρων

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μια ονειρική κατάκτηση κόντρα στον «αιώνιο»

Ήταν 28 Μαΐου του 1986 όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, με τους πράσινους να κατακτούν το 9ο τρόπαιο της ιστορίας τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.


Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 30 ολόκληρα χρόνια. Οι «πράσινοι» των Ζάετς, Κυράστα, Σαραβάκου και Ρότσα κατάφεραν να μετατρέψουν τον τελικό σε παράσταση για έναν ρόλο. Το 4-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα τουλάχιστον αυτό μαρτυράει. Μια εμφατική νίκη σε συνδυασμό με ένα τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό είναι κάτι περισσότερο από τεράστια υπόθεση.

Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Με σκόρερ τους Σαραβάκο (57', 72'), Βλάχο (24') και Δημόπουλο (52') το τριφύλλι έφτασε σε μια εμφατική νίκη, η οποία του χάρισε το 9ο κύπελλο στην ιστορία του. Σαφώς στην πορεία ακολούθησαν κι άλλες κατακτήσεις κυπέλλων Ελλάδος (και κόντρα στον Ολυμπιακό). Τέλος, να αναφέρουμε ότι τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο ήταν το 2013, νικώντας αυτή τη φορά με 4-1 τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου