Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Καλάθης και Φελντέιν ήταν οι καλύτεροι!

Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό τελείωσε και θεωρείται αποτυχημένη βάση των στόχων που είχαν τεθεί αρχικά. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν και παίχτες, οι οποίοι βάση των αριθμών τους ξεχώρισαν και ήταν οι καλύτεροι.


Όλες οι ομάδες όταν τελειώνει μια σεζόν, οφείλουν να κάνουν τον τελικό τους απολογισμό προς κάθε κατεύθυνση. Αρχικά η χρονιά για τον Παναθηναϊκό θα θεωρηθεί αποτυχημένη, ωστόσο μέσα σ' αυτή την κακή χρονιά υπήρχαν κι ορισμένα θετικά γεγονότα. Αυτά ακούνε σε δύο ονόματα περιφερειακών παιχτών. Βάση, λοιπόν, αριθμών τόσο ο Νικ Καλάθης όσο και ο Τζέιμς Φελντέιν, ήταν οι καλύτεροι.

Ο Νικ Καλάθης ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ήξερε την ομάδα από παλιότερα καθώς είχε αγωνιστεί σ' αυτή. Φέτος ήρθε από το NBA και όλοι έλεγαν ότι είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα και οι αριθμοί του αυτό μαρτυρούν, καθώς ο point guard του Παναθηναϊκού ήταν ένας εκ των κορυφαίων στη φετινή χρονιά για το σύλλογο. Καταρχάς ο Καλάθης πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τους άλλους συμπαίχτες του. Από εκεί και πέρα είχε τις περισσότερες ασίστ, τόσο στην κανονική περίοδο (163) όσο και στα play off (57). Ενώ τέλος, πρώτος αναδείχθηκε και στα κλεψίματα με 47 στην κανονική περίοδο και 20 στα play off.

Από την άλλη πλευρά και ο Τζέιμς Φελντέιν αποκτήθηκε φέτος από τον Παναθηναϊκό, με τη διαφορά όμως πως ήταν η πρώτη του θητεία στην ομάδα. Ο Δομινικανός shooting guard μπορούμε να πούμε ότι ανταποκρίθηκε άψογα στα καθήκοντά του, διότι κι εκείνος αναδείχθηκε από τους κορυφαίους παίχτες του τριφυλλιού τη σεζόν που μας πέρασε. Δυνατό σημείο του Δομινικανού άσου αποδείχθηκαν τα τρίποντα, για τον λόγο δηλαδή όπου αποκτήθηκε, ενώ πολύ καλός ήταν και στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Φελντέιν σημείωσε στην κανονική περίοδο 60 τρίποντα, ενώ στα play off 23 και έτσι με συνολικά 83 εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75 κατέκτησε την πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Όπως καταλαβαίνετε μπορεί η χρονιά να μην ήταν και η ιδανικότερη για τον Παναθηναϊκό, καθώς από τους τρεις στόχους που είχε θέσει, υλοποίησε μόλις τον έναν (κατάκτηση κυπέλλου Ελλάδος), ωστόσο οι Νικ Καλάθης και Τζέιμς Φελντέιν κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να δείξουν πόσο χρήσιμοι μπορούν να γίνουν και για τη νέα χρονιά, όπου από το ρόστερ της ομάδας θα λείπει ο μεγάλος της αρχηγός, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δηλαδή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου